Nieuwe activiteiten!

Escaperoom!

In het voorjaar maken we een escape-room. Dat doen we natuurlijk op de INVAL methode: de kids krijgen alle ruimte om zelf hun ideeën te realiseren. Er is ruimte om gewoon te spelen of een spelletje te doen. We zorgen ervoor dat alle gemaakt puzzels aan elkaar worden gelinked, zodat de escaperoom ontstaat.

De buitenbeentjes kunnen per keer kiezen of ze komen (je hoeft niet de hele serie te doen).

Bijeenkomsten zijn altijd van 13.30 -16.00 uur. Ze vinden plaats aan de Harterinkdijk 10 te Sinderen.

Je kunt meedoen met het maken van de escaperoom op

4 juli

Kosten: € 7,50 per middag. Opgeven door te mailen naar hetteke@stichtinginval.nl

dinsdag 17 maart, 31 maart en 14 april

Contactgroep ouders HB kids en jongeren

De eerste oudercontactgroep werd beoordeeld met een 8,2!

Met elkaar ontdekken hoe jouw getalenteerde buitenbeentje net zo anders is als die anderen. In beslotenheid en vertrouwen praten over wat er voor je werkt, waar je nog aan twijfelt, hoe anderen betrokken zijn bij de ontwikkeling van je kind (school bijvoorbeeld) en hoe je daar richting aan kunt geven. We kunnen afsluiten met een avond waarin we de opbrengst delen met de kids, maar dat mag de groep beslissen.

Avond 1: wie is je kind: vertel over je kind, wat is ‘typisch’ hoogbegaafd, wat is de diversiteit van hb kids, wat willen hb kids, wat vragen ze van je als opvoeder.

Avond 2: hoe ontwikkelt je kind zich en welke rol heeft school hierin. Welke mogelijkheden heb je als ouder om de ontwikkeling van je kind te begeleiden. Hoe geef je het contact met school vorm zodat jullie als partners kunnen samenwerken?

Avond 3: wat is je ontwikkelplan voor je kind? Wat heb je nodig van anderen? Welke gesprekken voer je met wie daarover?

Vorm: kleine groep (max. 8 mensen)

Inhoud: kennis over hb (ook zijnsluik), mediërend leren, geweldloze communicatie, leerkuil, wetgeving, positive parenting, etc. Dit alles vooral aangesloten op jouw situatie met jouw kind.

Kosten: € 25 voor de eerste ouder/verzorger van een kind.

Komen jullie samen uit één gezin, dan betaal je samen € 45 .

Geef je op door te mailen naar hetteke@stichtinginval.nl

Je kunt over deze activiteiten altijd contact opnemen via hetteke@stichtinginval.nl

Geweest:

Ouder contact groep : vier avonden over onze talentvolle buitenbeentjes thuis, op school en in de toekomst. Ouders waardeerden deze groep met een gemiddeld 8,2 en raden de avonden aan!

Spelletjesmiddagen: talentvolle buitenbeentjes spelen bordspellen (8-12 jaar)

Buitenbeentjes spelen buiten: buitenspeelmiddagen voor talentvolle buitenbeentjes (8-12 jaar)

“Mag ik volgend weekend weer komen?” vraagt een van de buitenbeentjes. “De volgende keer mag je zeker komen, maar dat is niet volgend weekend.” zei ik.

Inleiding voor mini-conferentie Breinbaas (besloten bijeenkomst) De prezi vindt je hier!

“Hetteke heeft op inspirerende wijze vertelt over haar werk. Haar motto “puzzelen tot het past” spreekt aan. Ook de hulp die Hetteke met haar expertise in kan en wil zetten voor school is een welkome aanvulling op ons werk in het onderwijs.”

Janneke Helmholt, Sectordirecteur vwo, Ulenhof College

Wanna do art?  Serie workshops voor kids die kunst willen maken

“Ik hou niet van tekeningen maken, of kleuren of verven. Daarom vind ik dit zo leuk. ”

Mega actie reactiebaan Drie daagse workshop met als resultaat een grote actie reactiebaan.